Genelde dalıcıların macera isteği olur. O zaman da batık, gece, fotoğraf gibi heyecan verici dalışlar yapılır. Bunların içerisinde batıklar aynı zamanda tarihe açılan kapı olduğu için daha bir çekicidir.
Batık Dalışı Uzmanlık Kursu, katılımcıları batık dalışı ile tanıştırmak için düzenlenmiş bir uzmanlık kursudur ve batıklarda emniyetli bir şekilde dalabilmek için gerekli bilgi ve becerileri öğretmek üzere dizayn edilmiştir. Dalıcının en büyük hayallerinden biride dünyanın her yerindeki batıklarda dalmak ve batıkları keşfetmektir. Batık dalışları macera için yeni kapılar açar ve geçmişimize bakmaya izin vererek dalgıcın doğal merakını tatmin etmesine yardımcı olur. Bir batığın üzerinde gezmek, aslında geçmişin üzerinde gezmektir ve bu insana çok ciddi bir heyecan verir. Batıklar tarihteki deniz savaşları, deniz kazaları ve özellikle dalış noktası oluşturmak, su altı yaşamına çeşitlilik kazandırmak ve canlı popülasyonuna katkı sağlamak amacıyla çeşitli uçak, gemi vs. gibi materyallerin kontrollü bir şekilde su altına indirilmesiyle meydana gelir.
Batık dalışı aynı zamanda ciddi riskler içerir, dolayısıyla öncesinde ciddi bir eğitim gerekir. Batık Dalışı Uzmanlığı eğitimi sırasında, batıklar hakkında kütüphane çalışması yapmanın önemini, batıkların yerlerinin nasıl bulunacağını öğreneceksiniz. Ayrıca eğitim esnasında 2 zorunlu dalış yaparak bu esnada gerekli olan batık dalışı tekniklerini uygulayacaksınız. Bu şekilde potansiyel tehlikelerden de kendinizi uzak tutmayı öğreneceksiniz.
BATIKLAR
Dünyanın ¾ ü denizlerden oluştuğundan tüm bölgelerde batıklara rastlamak mümkündür. Ülkemiz Su altı Arkeolojisinin başlangıç noktasıdır, gerek milattan önceki batıklar gerekse savaş batıkları gerekse de yeni batıklar açısından dalıcılar için çok büyük bir imkan yaratmaktadır. Antalya’mızda bunlardan birkaç tanesi bulunmaktadır. Birincisi Yat limanı açıklarında bulunan 2.Dünya Savaşı sırasında İngiliz uçakları tarafından batırılan Fransız batığı olan St. Didier suyun 30 m.derinliğinde yatmaktadır. Savaş destek gemisi olan St. Didier’e hastane gemisi süsü verilmiştir, sosyete batığı olarak da anılır. İkincisi Kemer açıklarındaki 11.Dünya Savaşı esnasında Türk topçularının karadan top atışıyla batırdığı Paris 2 dir. Fransız savaş gemisi olan Paris 2 30 m. derinliktedir.